Art Scooter voor Free a Girl

Blaricum, 23-11-2014

ART SCOOTER levert een mooi bedrag op voor Free a Girl. De scooter is volledig gesponsord door Ebretti en belangeloos bewerkt tot een kunstwerk door Wine!

Initiatiefnemer Wimmy Hu wist voor het benefiet ‘Wimmy Hu & Friends to Free a Girl’ bijna dertig exclusieve items te regelen, die tijdens de groots opgezette veiling in de Blaricumse wijnsociëteit Wexxs aan de man werden gebracht. Zondagavond werd in totaal een bedrag van 402.300 euro opgehaald, wat geheel ten goede komt aan projecten van Free a Girl. Tal van bekende Nederlanders woonden de veiling bij. De presentatie was in handen van Jeroen Nieuwenhuize en Froukje de Both.  Tijdens de veiling traden artiesten, onder wie Rene Froger, Jeroen van der Boom, Glennis Grace, Lange Frans, Thomas Berge, Tim Douwsma en Jamai belangeloos op.

In de afgelopen vijf jaar hebben de benefietavonden ‘Wimmy Hu & Friends’ een bedrag opgebracht van ruim 2,2 miljoen euro. Met dat geld bevrijdt noodhulporganisatie Free a Girl jonge meisjes uit de prostitutie. Wimmy Hu is afgelopen zomer met Free a Girl op projectreis naar Fortaleza in Brazilië geweest. Ze heeft daar gezien wat er met het veilinggeld gedaan wordt en dat hulp nog steeds noodzakelijk is.

Dit jaar stond de benefietavond in het teken van de problematiek in Nederland. In Nederland hebben elf ondernemers 27.500 euro geïnvesteerd om in een voormalig bordeel op de Wallen een winkel te starten; in deze winkel worden producten uit de landen verkocht waar de slachtoffers van mensenhandel vandaan komen. Onder het motto ‘Er is meer te koop uit Oost-Europa’ wil Free a Girl aandacht vragen voor de problematiek van gedwongen prostitutie in eigen land.

Free a Girl bevrijdt niet alleen jonge meisjes uit de prostitutie, de stichting investeert ook in opvang, medische zorg, onderwijs en beroepsopleidingen, traumaverwerking en re-integratie van de meisjes. Daarnaast werkt de stichting samen met politie en justitie om mensenhandelaren op te pakken en veroordeeld te krijgen.