Wereldrecord voor Free a Girl

wat: wereldrecord! YES, I DID IT

wanneer: 3 juni 11.00 uur tot 23.00 uur

waar: De Haven van Zandvoort

wie: Free a Girl

 

 

Over Lock me Up voor Free a Girl

Wereldwijd worden miljoenen meisjes gedwongen tot prostitutie. In India worden duizenden meisjes opgesloten in bordelen, in hokjes van 1 bij 2 meter. Hun leven is een hel.

Om aandacht te vragen voor dit probleem, is van dinsdag 2 juni tot en met zaterdag 6 juni de actie Lock me Up – Free a Girl gehouden. Om zoveel mogelijk geld in te zamelen, hebben deelnemers zich op verschillende locaties door heel Nederland, 12 uur lang laten opsluiten in zo’n hokje. Hoe meer geld er wordt opgehaald, hoe meer meisjes Free a Girl uit de prostitutie kan bevrijden.

Lock me Up – Free a Girl is een initiatief van stichting Free a Girl en Wimmy Hu (Algemeen Adviseur van Free a Girl). In 2012, 2013 en in 2014 was de actie een groot succes.

 

Wereldrecord: 12 uur lang iedere 10 minuten een schilderij maken!

Ik heb alle jaren al aan de actie Lock-Me-Up meegedaan door schilderijen on the spot te maken bij alle deelnemers in een hokje. Deze schilderijen heb ik geschonken met de insteek dat iedere deelnemer deze mocht veilen op zijn of haar veilingsite. Dit heeft ieder jaar in mooie opbrengsten mogen resulteren.

Dit jaar wilde ik het groots aanpakken. Ik heb een wereldrecord gevestigd.

Als kunstenaar heb ik mij ook 12 uur lang opgesloten in een hokje van 1×2 meter. Maar dan helemaal gevuld met schildersdoeken en verf. In 12 uur heb ik mij letterlijk een weg naar de vrijheid geschilderd.

Alle schilderijen moesten representatieve schilderijen zijn zoals ik ze normaal ook altijd maak. De poging is voor mij geslaagd omdat ik binnen 12 uur 72 schilderijen heb gemaakt.

In die 12 uur kreeg ik 2x een kopje rijst en water  en mocht ik 2x 10 minuten een pauze hebben. En verder moest ik gewoon knallen!